Sommarøy i høstferien

Vandring, yoga og nordlys

 

 

 

 

 

Vandring, yoga og nordlys i høstferien

- 30. september til 4. oktober ELLER
- 7. oktober til 11. oktober

Er du glad i naturopplevelser og liker kombinasjonen av fjell, kritthvite sandstrender og krystallklart vann så er Sommarøy stedet for deg. I høstferien tar jeg deg med til mitt paradis - til Nord-Norges svar på Karibia. Reisen er i samarbeid med Vilja Reiser.

På denne korte og innholdsrike reisen til Nord- Norge fyller vi dagene med fotturer, MediYoga og avslapping. Jeg vil ta deg med på flere av mine favorittruter rundt i området. Dette er relativt enkle turer som passer for de aller fleste, og de tar bare noen få timer. Her blir du kjent med Hillesøytoppen og Ørnfløya som begge har spektakulær utsikt. Jeg vil også ta deg med på tur i lavlandet for å utforske mer av Sommarøy og Hillesøy. Vi tar med matpakke og fyller termosen med noe godt, og forhåpentligvis er været på vår side.

autumn-at-sommaroy-04148
autumn-at-sommaroy-

Det er mulig å leie kajakk for de som ønsker å komme tettere på det krystallklare havet eller du kan leie en el-sykkel på stedet.

Er været bra er det deilig å sette seg på en av de nydelige strendene nært hotellet og nyte lyden av havet med noe varmt i koppen. Kanskje tar du deg en forfriskende dukkert i sjøen? Du kan varme deg i badstuen på hotellet i etterkant.

Er vi heldige får vi se nordlyset på kvelden. Det er lite lysforurensning på Sommarøy, og når nordlyset viser seg kan du bare gå rett ut på din egen balkong og nyte den fargerike dansen på himmelen.

Bente inviterer også til rolig MediYoga og meditasjon, enten før frokost eller på ettermiddagen. Yogaen består av enkle og rolige øvelser som passer for stort sett alle. Her velger vi ut øvelser som har spesielt fokus på nakke, rygg og skuldre og du trenger ikke å ha praktisert yoga tidligere.

NB - Du velger selv hvor mye du vil delta på i programmet. Dette er din reise og det er viktig at du gir deg selv rom til å lytte til hva du har behov for.

Opprinnelsen på Sommarøy kommer fra den gang folk flest bodde på naboøyen, Hillesøya, og brukte øya som sommerbeite for kyrne. Noen sammenligner Sommarøy med Karibien, mens andre sier det er Lofoten i miniatyr. Her finner du vakre strender og flotte fjell. Det er mange små viker på Sommarøy med langgrunt vann og strendene er av riviera kvalitet! Noe av det hyggeligste med Sommarøy er møtet med de lokale innbyggerne på under 350 personer.

Sommarøy ligger under en time fra flyplassen i Tromsø.

Ørnfløya3
IMG_1947

Overnatting

Ytterst i havgapet ligger Sommarøy Arctic Hotell Tromsø. Hotellet har en ekte nordnorsk sjel med en fantastisk beliggenhet blant høye fjelltopper og havgapet. Maten som serveres er basert på gammel tradisjon med råvarer fra nærområdet. En av hovedattraksjonene til hotellet er den flotte saunaen hvor du kan nyte den ville naturen.

Denne gang skal vi bo i hyggelige rorbuer og "sjøhus medium" på Sommarøy Arctic Hotell. Rorbuene har 3 soverom med 2 enkeltsenger på hvert rom. Det er to bad i hver rorbu. "Sjøhus medium" har 3 soverom og 1 bad. Det er to små soverom med enkeltsenger og et litt større med to enkeltsenger.

Det er oppholdsrom og fullt utstyrt kjøkken i rorbuene og sjøhuset. Rorbuene har utsikt mot lagunen og fjell i området, mens sjøhuset har utsikt mot hotellstranda. Det er ca 100 meter å gå til hotellet.

Sengetøy og håndklær følger med (utvask også).

På hotellet har en gratis tilgang til badstue og treningsrom. Det er også mulig å leie utendørs badestamp.

Hotellet har en hyggelig restaurant hvor det serveres lokal mat med smak av Nord-Norge. Vi legger opp til felles middager på hotellet for de som ønsker det.

Romtype: Delt twinrom og enkeltrom mot tillegg.

Praktisk info

Dato:
Alternativ 1:
Mandag 30. september til fredag 4. oktober
Alternativ 2: Mandag 7. oktober til fredag 11. oktober 

Pris: Fra 6900 kr

Romtype: Delt twinrom og enkeltrom i rorbuer med 3 soverom og 2 bad eller i "sjøhus medium" med 3 soverom og ett bad.

Hva er inkludert?

 • 4 netter i delt dobbeltrom i rorbu eller "sjøhus medium" på Sommarøy Arctic hotell (enkeltrom mot tillegg)
 • Frokost på hotellet
 • MediYoga og meditasjon
 • Nydelige fotturer
 • Fri bruk av badstue og treningsrom på hotellet
 • Gratis kaffe og te tilgjengelig på hotellet
 • Sosialt fellesskap med andre kvinner
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet
Hillesøytoppen8
Sara og Lisa

Program

Eksempel på dagsprogram:

 • Morgen-eller ettermiddagsyoga
 • Frokost på hotellet
 • Enkel fjelltur eller tur i lavlandet
 • Egentid (kan f.eks leie kajakk eller slappe av på en av de nydelige strendene)
 • Felles middag på hotellet for de som ønsker det

Vi må se ann vær og vind når vi er på Sommarøy. Derfor blir detaljert program til når vi er der.

Hvordan komme seg til Sommarøy

Du kommer deg enkelt til Sommarøy fra Tromsø (legg gjerne inn en natt eller to i Tromsø også). Både fra sentrum og fra flyplassen i Tromsø går det buss til Sommarøy (det er også mulig å leie bil). Bussen koster kun 41 kr. hver vei når du kjøper billett gjennom app. Bussturen tar ca. halvannen time.

På hverdager pleier bussen å gå fra flyplassen kl. 1240, 1555 og 1625.

Fra Sommarøy (Hillesøy kryss) til Tromsø på hverdager pleier bussen å gå kl. 0630, 0752 og 1350.

Busstider kan sjekkes på følgende link (skriv inn Tromsø lufthavn til Hillesøy kryss): https://fylkestrafikk.no/?gclid=Cj0KCQjw8e-gBhD0ARIsAJiDsaV_KL71BPp77nkx2IRu-rRmh5Csooc3VUTLRZ75Dvxn6GwpfLsA_9IaAuWxEALw_wcB

Høst4