Mindfulness-kurs på Zoom

Finn ro i en stressende hverdag

 

Mindfulness-kurs på Zoom over 4 ganger i samarbeid med Pulskuren.no

Sliter du med stress, dårlig søvn, spenninger i kroppen eller fokus og konsentrasjon? Går hjernen din på høygir? Blir du lett overveldet av alt du må gjøre og kjenner på uro? Grubler og bekymrer du deg mye? Er det vanskelig å være til stede? Er svaret ja på ett eller flere av disse spørsmålene så er sjansen stor for at mindfulness kan være noe for deg!

Vi lever i en travel og krevende verden, og mange opplever mye stress og indre uro. Vi blir stadig mer distrahert av teknologi og andre forstyrrelser i hverdagen, og det kan være utfordrende å fokusere på det vi holder på med. Noen sliter med å håndtere og regulere følelsene sine mens andre har utfordringer med søvn på grunn av stress og bekymringer.

Mindfulness (oppmerksomhetstrening) er en type mental trening som handler om å være til stede i øyeblikket, uten å bli fanget av tanker om fortiden eller bekymringer for fremtiden (noe som skaper stress).

Det kan kanskje høres enkelt ut å være til stede, men det er ikke dermed sagt at det er lett. Vi kan være fysisk til stede, men det betyr ikke at vi er mentalt til stede. Tenk på hvor mange fine situasjoner i livet vi går glipp av fordi vi ikke er til stede! Kanskje sitter vi sammen med partner, venner eller barna våre rundt middagsbordet, men vi får ikke med oss hva som blir sagt fordi vi sitter og tenker på jobben. Eller vi sitter og ser på en vakker solnedgang, men får ikke med oss at sola går ned fordi vi sitter i andre tanker.

IMG_6058 3
Midnattsol

Gode effekter av mindfulness

Det er ikke uten grunn at mindfulness er blitt så populært de senere årene. Forskning tyder på at mindfulness blant annet kan føre til redusert stress, økt konsentrasjon og fokus, smertelindring, bedre emosjonell regulering, et styrket immunforsvar, økt effektivitet og produktivitet, bedre søvnkvalitet, økt motstandsdyktighet og empati samt bedre livskvalitet. Det er viktig å være klar over at hvis en skal få en endring så må en også øve. En må praktisere det en lærer.

Det er gjort spennende studier på mindfulness og HRV som viser at det å praktisere mindfulness kan påvirke positivt på HRV. Her er link til en slik studie: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33332403/

Deltakerne på mindfulness-kurset oppfordres til å følge med på HRV underveis for å se om det skjer endringer når de begynner å praktisere det de lærer på kurset. Det vil også opprettes en «hemmelig» gruppe på Pulskuren.no hvor kursdeltakere som er medlem av Pulskuren kan diskutere erfaringer underveis samt i etterkant av kurset.

4-ukers kurs (pluss bonus)

Gjennom dette mindfulness-kurset ønsker jeg å hjelpe deg med å utvikle din evne til å være mer til stede i øyeblikket sånn at du kan oppleve livet med mer glede og større ro.

Temaer vi skal innom er stress, fokus, tilstedeværelse, meditasjon, selvbevissthet, selvledelse, selvmedfølelse, kommunikasjon, tanker, følelser, overbevisninger, mindful spising, aksept og det å gi slipp.

Du vil få en god innføring i hva mindfulness (oppmerksomhetstrening) er og hvordan å ta det i bruk. Du vil få enkle verktøy du kan bruke i hverdagen for blant annet å takle stress, øke din evne til å fokusere, bli snillere med deg selv, få bedre søvn, være mer til stede og lede deg selv på en god måte.

Kurset kombinerer teori med praktiske øvelser (som meditasjon) samt refleksjon og dialog blant kursdeltakerne. Etter kurset vil du ha kunnskap og verktøy til å kunne fortsette å praktisere mindfulness på egenhånd.

Kursdatoer (tirsdager)
Tirsdag 14. november fra kl. 18 til ca. 2015
Tirsdag 21. novemberfra kl. 18 til ca. 2015
Tirsdag 28. november fra kl. 18 til ca. 2015
Tirsdag 5. desember fra kl. 18 til ca. 2015

Bonus: Søndag 26. november kl. 21 til 22 inviteres du til å bli med på "Sov godt med MediYoga". Da får du muligheten til å øve på mindfulness i bevegelse gjennom å gjøre veldig enkel yogaøvelser samt meditasjon.

Pris: 1950 kroner for medlemmer av Pulskuren.no / 2300 kroner for ikke-medlemmer (medlemskap koster 200 kroner i året)

Sted: Kurset holdes online på Zoom så du kan delta fra hvor som helst.

pexels-karolina-grabowska-4498195

Ønsker du mer informasjon om kurset? Kontakt meg på 92617106 eller bentekristensen@rocketmail.com

Påmelding: https://pulskuren.no/arrangementer/pulskuren-workshop-finn-ro-i-en-stressende-hverdag/

NB – Forbehold om minimum 8 deltakere.