Oman - den uoppdagede juvelen

Bli med på en eventyrlig rundreise fra 16. til 25. oktober 2024

 

 

 

En reise til sultanens rike

1001 natt i sultanens rike, fantastiske smaker fra det arabiske kjøkken, historiske byer og rik kulturarv, frodige oaser og sandtrukne ørkenlandskap. Bli med og utforsk Omans skjulte skatter!

Oman er en uoppdaget juvel med en rik kulturhistorie og fantastiske naturopplevelser som venter på å bli oppdaget. Landet er vennlig, fredelig og moderne - men også autentisk og fullt av skjulte skatter. La deg forføre av Oman på vår rundreise gjennom sultanens rike.

Denne reisen arrangeres i samarbeid med Vilja Reiser, og den er kun åpen for damer.

BK_Oman_20242_2023-11-23-135221_tvvg
BK_Oman_2024_2023-11-23-135126_irzl

Omans Grand Canyon, grønne oaser og solnedgang i ørken

Fra en varm velkomst i Muscat reiser vi mot Hajarfjellene. Her sjekker vi inn på vårt fjellresort, mens vi nyter den storslåtte utsikten over Omans høyeste fjell, Jabel Shams, badet i gylden solskinn og med et fantastisk fargespill.

Vi kjenner hjertet slå på kanten av Wadi Ghul, Omans svar på “Grand Canyon», mens vi spaserer langs den ikoniske «Balcony Walk» med en majestetisk utsikt over et av naturens store underverker.

Vår guide gir deg innblikk i landets historiske skatter, rike kulturarv og hverdagslivet, tradisjoner og regionen i landet. I Nizwa besøker vi pulserende markedsplasser med omansk atmosfære, opplever fargerike souker og vandrer gjennom tykke murer fulle av historiske beretninger i Nizwa Fort.

Sammen kjenner vi på ørkenens magi med overnatting ved Desert Rose Camp og lar oss fortrylle av stjernehimmelen over ørkensanden. Vi kjøler oss ned ved Wadi Bani Khalid, en oase av krystallklare kulper og frodig vegetasjon. Uken byr også på båttur, snorkeling i fargerike korallrev og kanskje vi er så heldige å være vitne til skilpaddene som legger egg på stranden om natten i Ras al Jinz.

På vei tilbake til hovedstaden, Muskat, får du utforske kystbyen Sur, ta deg et forfriskende bad ved foten av fjellet i Wadi Shab og besøke naturskjønne Bimmah Sinkhole. Til slutt dykker vi inn i Muscats høydepunkter med besøk til severdighetene «Sultan Qaboos Grand Mosque», «Mutrah Souq» og «Royal Opera House Muscat» - før vi avslutter vår drømmereise gjennom Oman med retur til Oslo.

2023-10-26 09.43.00
BK_Oman_202416

Stedet

Oman er et land som ligger på den sørøstlige spissen av Den arabiske halvøyen i det vestlige Asia. Fra majestetiske fjellkjeder til uberørte ørkener og vakre kystlinjer byr Oman på variert og imponerende naturskjønnhet. Her kan du kan dra på fjellvandringer, snorkle i korallrev eller utforske gamle fort og sjarmerende gamlebyer.

Historie og kulturarv er rikelig tilstede i Oman, og du vil oppdage skatter rundt hvert hjørne. Oman er et sultanat, og landet har vært styrt av samme kongefamilie, Al Said, siden det 18. århundre. Sultanen har stor makt og innflytelse over politiske beslutninger.

Overnatting

På denne fantastiske rundreisen bor vi på forskjellige steder med ulik standard.

Antique Inn - https://sites.google.com/view/antique-inn-nizwa/

Turtle Beach - https://tbroman.com/

Royal Tulip - https://royal-tulip-muscat.goldentulip.com/en-us/

Desert Rose Camp

Jabel Shams Resort

BK_Oman_202410_2023-11-23-135322_eklz
BK_Oman_20249_2023-11-23-135314_rflt

Praktisk informasjon

Dato: 16. til 25. oktober 2024

Pris fra: 29 900 kr (enkeltrommstillegg er 2900 kr)

Arrangør: Vilja Reiser

Påmelding: https://viljareiser.no/reiser/oman-rundreise

Dag for dag program: https://viljareiser.no/reiser/oman-rundreise


Hva er inkludert

 • Flyvning tur/retur Oslo - Muscat via Istanbul
 • Flyplasstransfer ved ankomst og avreise
 • Engelsktalende guide i Oman
 • Alt programmet som beskrevet
 • Måltider som beskrevet i programmet
 • Overnatting i delt rom under hele oppholdet
 • Guidet tur på Balcony Walk
 • Inngangsavgifter til Nizwa Fort, Operahuset i Muscat, Sur Dhow Factory, skilpadde reservatet og båtavgift i Wadi Sha
 • Drikkevann i bilen
 • Alle skatter og avgifter
 • Norsk leder fra Vilja
 • Et tre plantet hos Trefadder
 • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet
BK_Oman_202413