Retreat i Spania for deg med migrene eller annen hodepine

Bli med til vakre Villa Dorothea fra 24. til 31. mai  2025

 

 

 

 

 

Retreat i Spania for deg med migrene eller annen hodepine

Unn deg selv et avbrekk i hverdagen og bli med til vakre Villa Dorothea med lege Tine Poole og Mindfulness- og MediYoga-instruktør Bente Kristensen. Du kan se frem til en uke i nydelige omgivelser med sunn og god mat samt ny kunnskap og inspirasjon. Denne reisen er åpen for både kvinner og menn, og også for pårørende.

Vi vil ha hele Villa Dorothea for oss selv i uken vi er der. Her skal vi senke skuldrene og nyte tilværelsen. Du kan slappe av ved bassenget med en god bok, nyte en deilig massasje og du kan bli med på tur i de vakre omgivelsene rundt villaen om du har lyst. Du kan også utforske fargerike Villajoyosa (12 minutter unna med taxi) eller sjarmerende Altea (ca. 25 minutter unna med taxi). Du velger selv hvor mye eller lite du har lyst til å gjøre - dette er din ferie!

52F0489-1
Hold_ditt_kurs_hos_oss

Tine Poole vil under oppholdet dele av sin kunnskap om migrene og annen hodepine slik at du får en større forståelse for sykdommen. Du vil også få kunnskap om hvordan du på best mulig måte kan leve et godt liv på tross av migrene eller annen hodepinesykdom.

Om du liker å gå tur kan du bli med Bente på vandring i de flotte omgivelsene rundt Villa Dorothea. Bente vil også ha daglige MediYoga- og Mindfulness økter. MediYoga passer for stort sett alle. Det er en myk, meditativ yoga med pusteøvelser, myke og enkle bevegelser og meditasjon. Det er til og med mulig å sitte på en stol under økten om du ønsker.

Her skal vi bo

Villa Dorothea ligger nydelig til på kanten av Bella Orcheta ved Aitana-fjellene (ca. 35 minutter fra flyplassen i Alicante). Eiendommen er omgitt av fint turterreng i umiddelbar nærhet. Den vakre villaen består av 4 avdelinger spredt rundt på eiendommen. Det er også fine uteplasser der. Villaen har sin egen lille fiske- og froskedam (ha med ørepropper om du er var for lyder for de søte froskene er høylytte :)

Gjestene kan velge mellom enerom eller dobbeltrom. Det er 15 rom og 9 bad i villaen. Alle senger har norske dundyner og puter. Gjester vil få utdelt morgenkåpe, 2 dusjhåndklær og 2 mindre håndklær. Fellesrom og bad blir rengjort regelmessig, mens soverommene holder vi rene selv.

Villa Dorothea har eget basseng (ikke oppvarmet) og gratis Wi-fi til alle sine gjester. De har også en liten butikk med salg av yogaklær, smykker og snacks.

52F0519
Villa Dorothea2

Deilig vegetarmat

Villa Dorothea kan friste gjestene med sunne vegetarretter fulle av spennende og gode smaker. Drikkevann, te, kaffe og frukt er tilgjengelig hele dagen til gjestene. Vin tilbys om ønskelig.Praktisk informasjon

Destinasjon: Bella Orcheta i Spania (ca. 35 minutter fra flyplassen i Alicante, 12 minutter fra Villajoyosa og 20-25 minutter fra Altea). I dette området er det mange fine strender og fjell.

Dato: Lørdag 24. til lørdag 31. mai 2025

Påmelding: Send mail til post@ohps.no med kopi til bentekristensen@rocketmail.com, og oppgi navn, adresse, telefonnummer og eventuelle matallergier. Gi beskjed om du ønsker enkeltrom eller om du reiser sammen med en du vil dele rom med. Vi har flere retreat så det er viktig at du skriver hvilke datoer det gjelder for (24. til 31. mai 2025).

Les mer om Villa Dorothea: https://villa-dorothea.com/

IMG_3074(1)
IMG_7170

Pris

Du vil motta faktura på 6900 kr ved påmelding. I tillegg får du faktura på ett av følgende beløp (omregnet til NOK på dagens valuta på fakturatidspunkt) 75 dager før avreise:

- 975 euro dersom du ønsker enkeltrom

- 775 euro dersom du ønsker å dele rom med en annen person

NB - Påmelding er bindende og betalte beløp refunderes ikke. Husk reiseforsikring i tilfelle du blir syk og ikke kan delta likevel.

IMG_2896

Hva er inkludert?

  • 7 netter på Villa Dorothea (enten i enkeltrom eller dobbeltrom)
  • 3 sunne vegetariske måltider om dagen
  • Drikkevann, te, kaffe og frukt
  • Felles samtaler/undervisning med Tine Poole om migrene og andre hodepiner
  • MediYoga og meditasjon med Bente
  • Felles fotturer/sightseeing med Bente for de som ønsker
  • Yogautstyr
IMG_2944
IMG_6921

Fly og annen transport

Fly og annen transport er ikke inkludert. Deltakere som reiser på samme fly kan dele taxi til og fra flyplassen. Bente og Tine er behjelpelige med å ordne med taxi.

Innsjekk på Villa Dorothea er kl. 16 og utsjekk er kl. 10.

Dersom du ankommer tidlig kan du eventuelt ta taxi til sjarmerende Villajoyosa og tilbringe noen timer der inntil innsjekk.

Anbefaling fra en deltaker som var med på reisen i mai 2024

Tusen takk for en fantastisk uke med mye lærdom og hygge. Aller først vil jeg rette en stor takk til Dr. Tine Poole som ga oss alle ny lærdom om migrene og medisinering. Hennes kunnskap om migrene og hodepine er helt unik og hun delte flittig med oss alle. I tillegg er hun et fantastisk menneske som jeg delte mange fine samtaler med.

 

Bente Kristensen ga oss daglige Mediyoga timer. Jeg var uerfaren innen yoga og ble meget positivt overrasket over effekten disse øvelsene ga på kroppen. En herlig måte for avspenning, få indre ro og økt velvære. Bente er et herlig menneske som SER deg og hun var med på å gjøre denne reisen unik.

 

 Villa Dorothea hvor vi bodde er en perle. Fantastisk mat, herlig vertskap og en god energi all over. Jeg kan på det sterkeste anbefale andre som sliter med migrene å bli med på denne reisen. Man får ny lærdom, møter likesinnede og danner nye vennskap.

Tusen takk Tine og Bente for en uke i Spania jeg aldri vil glemme!

-Tonje N

IMG_3194(1)
IMG_6683

Anbefaling fra en deltaker som var med på reisen i mai 2024

Villa Dorothea er et nydelig sted, med en helt spesiell atmosfære, som gir ro og en opplevelse av velvære. 

Liv, eieren av villaen,  serverer de deiligste frokostene. Jeg kan fortsatt kjenne smaken av de søte tomatene, friske bærene, olivenoljen, manchego-osten og den saftige og hjemmebakte mandelkaken, for å nevne noe.

Opplegget var svært «nedpå», med det mener jeg at man selv kunne velge hva man var med på, både når det gjaldt utflukter, migrene-undervisning og MediYoga/Mindfulness. 

Selv syntes jeg det var godt og av og til kunne trekke seg litt tilbake, uten å måtte «forklare hvorfor». Det ble vist stor raushet både fra kursholderne og deltakerne. 

Uken var svært godt organisert, og det er mye fint å se og oppleve i området. 

Både Tine og Bente er hyggelige og behagelige mennesker å være rundt, og er svært dyktige på sine fagfelt. Latteren sitter også løst. 

Selv fikk jeg stort utbytte av undervisningen om barn og migrene. Og å kunne roe ned med MediYoga/Mindfulness på ettermiddagene, gjorde underverker for både kropp og sjel! 

En drømmetur, som jeg seint vil glemme. Takk!

- LeneTine Poole

Dr. Tine Poole er en erfaren allmennlege med spesiell interesse for pasienter med migrene og andre hodepinesykdommer. Hun er en anerkjent pioner innen flerfaglig behandling av migrene og startet landets første hodepineklinikk i 1998, som ble et tverrfaglig senter med 40 helsepersonell.

Etter noen år i London jobbet Poole 4 år ved Sandvika Nevrosenter, og hun har vært fagansvarlig lege ved Volvat Hodepinesenter som ble nedlagt i mars 2020 som følge av Koronapandemien. Nå driver hun igjen sin egen klinikk på Skøyen i Oslo – Oslo Hodepinesenter – basert på tverrfaglig samarbeide mellom ulike faggrupper, samt utstrakt kursvirksomhet for helsepersonell og for pasienter og pårørende. Poole var initiativtaker til etablering av brukerorganisasjonen Hodepine Norge i 2017 der hun er styreleder og sitter i det medisinske fagrådet.


Tine lite
IMG_7409 2

Bente Kristensen

Bente Kristensen driver firmaet Livsendring, og hun tilbyr coaching, mental trening og kurs basert på NLP og annen mental trening, Mindfulness og Mediyoga – både for bedrifter og privatpersoner. Hun har mye fokus på temaer som stressmestring, fokus- og oppmerksomhetstrening, selvbevissthet, selvledelse, søvn og medfølelse.

I tillegg til 8-års universitetsutdanning er Bente utdannet som NLP-coach, Mindfulness-instruktør, helsecoach, MediYoga-instruktør samt MediYoga stress- og utbrenthetcoach. Hun er også Norges første og eneste «Search Inside Yourself»-instruktør (et kurs utviklet hos Google). Bente arrangerer reiser i inn- og utland.