Sommarøy - vakkert året rundt

Bli med til mitt paradis!

 

 

 

 

Vakre Sommarøy

Er du glad i naturopplevelser og liker kombinasjonen av fjell, kritthvite sandstrender og krystallklart vann så er Sommarøy stedet for deg. Bare navnet vekker gode følelser! Noen sammenligner Sommarøy med Karibien, mens andre sier det er Lofoten i miniatyr.

Dette levende fiskeværet ligger helt ute i havgapet og er enden av veien i Tromsø kommune. Neste øy er Grønland! Det tar under en time å kjøre til Sommarøy fra flyplassen i Tromsø. Reisen er en naturskjønn kjøretur gjennom fjord og fjell.

Sommarøy er en perle av de sjeldne og er et sted hvor jeg ønsker å tilbringe så mye tid som mulig. Jeg gikk derfor til innkjøp av et sjøhus på Sommarøy i januar 2021 sammen et vennepar. Sjøhuset ligger i tilknytning til Sommarøy Arctic Hotel og det kan leies gjennom hotellet når vi ikke bruker det selv (vi eier sjøhus #65 som ligger på hotellstranda).

IMG_7058
sommaroy-hotel-exterior-1

Arrangement/samlinger
Jeg kan arrangere turer til Sommarøy for bedrifter, vennegjenger og andre grupper. Jeg kan sette sammen ulike arrangement/samlinger hvor naturopplevelser står i fokus. Jeg kan ta dere med på turer, jeg kan holde MediYoga-timer for dere (veldig rolige timer som passer for alle) og jeg kan undervise i mindfulness, stressmestring og annen mental trening.

En kan også booke ulike aktiviteter gjennom hotellet. De samarbeider med Sommarøy Adventure. Eksempler på aktiviteter på sommeren er topptur med båt til Håja, kajakkpadling, fisking, sykkelturer, guidet tur med havkajakk og havørnsafari. Eksempler på aktiviteter på vinteren er trugetur, hundesledetur, skitur og kajakktur.Hver årstid har sin sjarm
Sommarøy er vakkert året rundt, og det er massevis av turmuligheter. På sommeren kan du kose deg på de kritthvite korallstrendene og bade i det turkise havet (du skjønner fort at du er i Arktis når du kjenner på temperaturen i vannet). Du kan nyte midnattssola mellom 18. mai og 22. juli. Midnattssola kan du se danse langs horisonten fra store deler av øya.

Høsten er også vakker på Sommarøy, og kommer i alle slags farger. Fra tidlig september kan du oppleve nordlyset. Et av de flotteste stedene å se nordlyset er på Sommarøy. Dette fordi det er minimalt med lysforurensning. Du ser nordlyset helt frem til slutten av mars.

Noen år kommer snøen allerede i slutten av september på Sommarøy, andre år lar den vente på seg til jul. Det er mange fine steder i nærheten av Sommarøy hvor du kan gå ski. Sola forsvinner i et par måneder mellom november og januar, men det kan være utrolig vakre farger på himmelen likevel.

Våren kommer ofte tidlig til Sommarøy, gjerne et par måneder før Tromsø by. Våren er en fin tid å oppleve fuglelivet og naturen generelt. Fra midten av mai er det midnattssol, men allerede uker før er det lyse netter og et nydelig lys.

IMG_1045 2
IMG_1657 3

Sommarøy Arctic Hotell

Sommarøy Arctic Hotel har 11 konferanserom og en kan gjennom hotellet leie hotellrom, rorbuer og sjøhus. Hotellet har restaurant hvor en kan spise alle måltider. En kan også leie badenaust med badestamp og badstue om en ønsker. Hotellet har også vinlounge de leier ut til private arrangement (plass til opp til 20 personer). Det er mulighet for oppdekning for fine-dining, tapas eller vin og lett servering.

Dersom du ønsker å besøke Sommarøy i høysesongen anbefales det å booke tidlig. Spesielt sjøhusene er populære. Vårt sjøhus (#65) inneholder 3 soverom, 2 bad, badstu og 2 verandaer.

Sommarøy ligger bare en time fra flyplassen i Tromsø. Dersom du ikke har bil kan du ta bussen. Det koster kun 41 kroner (hvis du laster ned appen) og tar ca. halvannen time. Vær obs på at det ikke går så mange busser om dagen (lørdager går det ingen busser).

Tromsø

Det er perfekt å utforske Tromsø og Senja hvis du har litt ekstra tid. Tromsø ligger bare en time unna og er en fin by å utforske. Ønsker du en flott utsikt over byen kan du gå Sherpatrappene (1203 trappetrinn) til toppen av Fjellheisen. Dersom du ikke ønsker å gå kan du ta Fjellheisen opp og/eller ned.

Det finnes mange gode restauranter å velge blant i Tromsø. Her er noen forslag: Arctandria (kjent for grillet tørrfisk - veldig god), Nitti Gritti (kult lokale og god mat), Maskinverkstedet (kult lokale og god mat), Casa Inferno (hyggelig pizzarestaurant) og Ra sushi & bar (har to avdelinger, den på brygga er hyggeligst).

Det er også mange spennende steder i nærheten av Tromsø å utforske. Hva med for eksempel en dagstur til Blåisvannet i vakre Lyngen? Du kjører da i ca. 45 minutter fra Tromsø og tar deretter ferge til Lyngen (ca. 20 minutter). Etter en kort kjøretur (ca. 15 minutter) fra fergeleiet parkerer du og starter turen til Blåisvannet. I normalt tempo tar det ca. 2,5 timer t/retur i relativ flatt men steinete terreng. Ha på gode sko.

Blåisvannet får sin blåfarge fra smeltevannet fra Lenangsbreen. Denne breen har blitt mindre med årene, men det er fortsatt noe is igjen. Vannet er kaldt og klart med en intens blåfarge og for de ekstra tøffe er det forfriskende med et bad her – husk i så fall bikini og håndkle.

BlåisvannetLITE

Senja
Til Senja kommer du deg med ferge fra Brensholmen som bare er 5-6 kilometer fra Sommarøy. Båten tar ca. 40 minutter til Botnhamn på Senja. Det er ikke mulig å bestille plass på båten så dersom du reiser i høysesong anbefales det å møte opp i god tid (gjerne ta den første båten på morgenen).

Dersom du ønsker å gå fjelltur i nærheten av Botnhamn så anbefales Segla eller Husfjellet. Det er også mange andre fine turer og severdigheter på øya. Mange stopper innom Gulldassen på Ersfjordstranda og på utsiktspunktet Tungeneset. På sistnevnte utsiktspunkt har du flott utsikt over Okshornan som har fått navnet sitt pga de ulike spisse fjelltoppene som minner om hornene på oksene. Fjelltoppene blir også kalt for djevelens tanngard.

Det er flere boalternativ på Senja. Jeg har kun bodd på Hamn i Senja som er et flott sted. Her kan en velge å bo på hotellrom eller i leilighet. Fra Hamn kan en gå en nydelig tur til Sukkertoppen. Mange bor også på Mefjord brygge, men der har jeg ikke vært selv. Dersom du ønsker et litt mer spesielt overnattingssted så kan du vurdere Kråkeslottet.

Segla
IMG_7914

Kontakt

Ta gjerne kontakt med meg dersom du ønsker arrangement på vakre Sommarøy. Du kan også ta kontakt med meg om du ønsker mer informasjon om hytta vår. Jeg kan nås på 926 17 106 eller bentekristensen@rocketmail.com.

Bilder på Instagram
Jeg legger ofte ut bilder fra Sommarøy på bentes_world.

Jeg har også opprettet en egen konto på engelsk hvor jeg legger ut bilder jeg har tatt på Sommarøy og omegn. Kontoen heter bentes_sommaroy.