Sommarøy i juli/august

Yoga og vandring fra 28. juli til 1. august 2024

 

 

  

 

 

 

 

Yoga og vandring på Sommarøy
- 28. juli til 1. august 2024

Er du glad i naturopplevelser og liker kombinasjonen av fjell, kritthvite sandstrender og krystallklart vann så er Sommarøy stedet for deg. I sommer tar jeg deg med til mitt paradis - Nord-Norges svar på Karibia.

På denne korte og innholdsrike reisen til Nord- Norge fyller vi dagene med fotturer, MediYoga og avslapping. Jeg vil ta deg med på flere av mine favorittruter rundt i området. Dette er relativt enkle turer som passer for de aller fleste, og de tar bare noen få timer. Her blir du kjent med Hillesøytoppen og Ørnfløya som begge har spektakulær utsikt. Jeg vil også ta deg med på tur i lavlandet for å utforske mer av Sommarøy og Hillesøy. Vi tar med matpakke og fyller termosen med noe godt, og forhåpentligvis er været på vår side.

Det er mulig å leie kajakk for de som ønsker å komme tettere på det krystallklare havet. Du kan også leie en el-sykkel på stedet.

IMG_7058
IMG_6938

Er været bra er det deilig å slappe av på en av de nydelige strendene i nærheten av hotellet. Kanskje tar du deg en forfriskende dukkert i sjøen? Er sola fraværende kan du varme deg i badstuen på hotellet i etterkant. Kanskje er vi heldige og finner multer?

Jeg inviterer også til rolig MediYoga og meditasjon, enten før frokost eller på ettermiddagen. Yogaen består av enkle og rolige øvelser som passer for stort sett alle. Her velger vi ut øvelser som har spesielt fokus på nakke, rygg og skuldre og du trenger ikke å ha praktisert yoga tidligere.

NB - Du velger selv hvor mye du vil delta på i programmet. Dette er din reise og det er viktig at du gir deg selv rom til å lytte til hva du har behov for. Du kan være med på så mye eller lite du vil.

Opprinnelsen på Sommarøy kommer fra den gang folk flest bodde på naboøyen, Hillesøya, og brukte øya som sommerbeite for kyrne. Noen sammenligner Sommarøy med Karibien, mens andre sier det er Lofoten i miniatyr. Her finner du vakre strender og flotte fjell. Det er mange små viker på Sommarøy med langgrunt vann og strendene er av riviera kvalitet! Noe av det hyggeligste med Sommarøy er møtet med de lokale innbyggerne på under 350 personer.

Sommarøy ligger under en time fra flyplassen i Tromsø.

summer-at-sommaroy-0119
IMG_3821 3

Overnatting

Vi skal bo på hyggelige rorbuer på Sommarøy Arctic Hotell.

Hver rorbu har tre soverom med to enkeltsenger på hvert rom. Det er to bad i hver rorbu. Sengetøy og håndklær følger med (utvask også).

Det er oppholdsrom og fullt utstyrt kjøkken i rorbuene. Alle rorbuene har utsikt mot lagunen og fjell i området. Det er under 100 meter å gå til hotellet.

På hotellet har en gratis tilgang til badstue og treningsrom. Det er også mulig å leie utendørs badestamp.

Hotellet har en hyggelig restaurant hvor det serveres lokal mat med smak av Nord-Norge. Vi legger opp til felles middager på hotellet for de som ønsker det.

Praktisk info

Dato: Søndag 28. juli til torsdag 1. august

Pris: Fra 6900 kr

Romtype: Delt twinrom og enkeltrom i rorbuer med 3 soverom og 2 bad

Hva er inkludert?

  • 4 netter i delt dobbeltrom i rorbu på Sommarøy Arctic hotell (enkeltrom mot tillegg)
  • Frokost på hotellet
  • MediYoga og meditasjon
  • Nydelige fotturer
  • Fri bruk av badstue og treningsrom på hotellet
  • Gratis kaffe og te tilgjengelig på hotellet
  • Sosialt fellesskap med andre kvinner
  • Reisen er omfattet av Reisegarantifondet

Påmelding: https://viljareiser.no/reiser/norge-sommaroy-yogareise?departure=3901078

IMG_1947
IMG_4558 2

Hvordan komme seg til Sommarøy

Du kommer deg enkelt til Sommarøy fra Tromsø (legg gjerne inn en natt eller to i Tromsø også). Både fra sentrum og fra flyplassen i Tromsø går det buss til Sommarøy (det er også mulig å leie bil). Bussen koster kun 41 kr. hver vei (ved bestilling gjennom app). Bussturen tar ca. halvannen time.

På søndager går bussen kun en gang om dagen. Den pleier å gå fra flyplassen kl. 1610. Den er da fremme på Sommarøy (Hillesøy kryss) kl. 17:36.

Fra Sommarøy (Hillesøy kryss) til Tromsø på hverdager pleier bussen å gå kl. 0752 og kl. 14.

Busstider kan  endres og bør derfor sjekkes på følgende link (skriv inn Tromsø lufthavn til Hillesøy kryss): https://fylkestrafikk.no/?gclid=Cj0KCQjw8e-gBhD0ARIsAJiDsaV_KL71BPp77nkx2IRu-rRmh5Csooc3VUTLRZ75Dvxn6GwpfLsA_9IaAuWxEALw_wcB

For mer informasjon kontakt meg på 926 17 106 eller bentekristensen@rocketmail.com